Wanneer partners regelmatig in elkaar teleurgesteld worden, kan er wrevel ontstaan. Het wederzijds begrip en vertrouwen wordt keer op keer geschaad. In dit stadium lijkt het einde van de relatie in zicht en zal één of beiden een scheiding overwegen en dit als oplossing zien om uit de negatieve spiraal te komen. Een mediator kan u helpen u samen uit die negatieve spiraal te komen.

Mediation: het scheidingsproces

Mediation is een manier om u te helpen in uw scheidingsproces samen met u en uw ex-partner tot goede en werkbare afspraken te komen. U en uw ex-partner zijn degenen die zelf tot deze afspraken komen. Dat kan, omdat u gesprekken voert samen met een neutrale, maar toch inhoudelijk deskundige, derde persoon: de mediator. Die mediation gesprekken verlopen heel anders dan gewone gesprekken. De mediator ziet erop toe dat deze gesprekken opbouwend verlopen. Hij zorgt ervoor dat u kunt zeggen wat voor u belangrijk is en dat u over en weer goed naar elkaar luistert. Daarna kan er aan financiële en andere oplossingen gewerkt worden en kunt u zich weer op de toekomst richten.

Werkwijze van de mediator

Een mediator die samenwerkt met The Lime Tree is thuis in de emotionele, maar ook in alle andere aspecten van het regelen van een echtscheiding. Er dienen immers vele afspraken gemaakt te worden over de nieuwe situatie. De werkwijze van onze mediators is voor iedereen hetzelfde. Vragen die onder meer beantwoord worden:

Mediation bij The Lime Tree

The Lime Tree is een specialist op het gebied van echtscheiding. Dit ter ondersteuning van u of iemand anders die wil scheiden en de scheiding wil laten lopen via een mediator die samenwerkt met The Lime Tree. The Lime Tree gelooft dat mediation u en uw ex-partner de meeste mogelijkheden biedt om u beiden op een goede en duurzame manier door het scheidingsproces heen te leiden. Niet alleen omdat mediation een relatief goedkope oplossing is, maar vooral ook omdat er ruimschoots aandacht wordt besteed aan het emotionele proces. Er worden uiteindelijk beslissingen genomen waar beide partners achter staan.

Een mediator die samenwerkt met The Lime Tree kan u bij het gehele echtscheidingsproces begeleiden. Indien er bijzonder complexe juridische of fiscale zaken spelen, heeft The Lime Tree daarvoor specialisten in huis, waar op aanvullende wijze gebruik van kan worden gemaakt.